Dezbatere finala asupra raportului de consultare si alternativelor de reforma a sistemului de pensii din Romania

Sistemul de pensii urmeaza sa intre in colaps” iar „pensionarii sunt una dintre cele mai vulnerabile categorii de cetateni” – acestea sunt doua provocari cu care Guvernul trebuie sa opereze intr-un eventual proces de reforma a pensiilor.

Centrul de Resurse pentru participare publica (CeRe) si Centrul Roman de Politici Europene (CRPE) au pus aceasta dilema pe masa tuturor factorilor interesati: experti, reprezentanti ai administratiei, politicieni, mediu de afaceri, cetateni si organizatii ale societatii civile.

Va invitam sa participati la o discutie finala asupra raportului de consultare si alternativelor de reforma a sistemului de pensii din Romania ce va fi organizata in data de 22 octombrie 2014, intre orele 10h00 – 12h30, la Hotel Capital Plaza (Bd. Iancu de Hunedoara 54), sala Ion Mincu.

Pentru confirmarea participarii, va rugam sa o contactati pe Ruxandra Popescu, la ruxandra.popescu@crpe.ro sau 0724 369 744. Date fiind constrangerile logistice, confirmarea dvs. este foarte importanta.

Consultările au avut la bază un policy brief () despre reforma sistemului de pensii realizat de CRPE, dezbătut ulterior în cadrul unui forum deliberativ cu cetățeni, și consultări cu sindicatele, organizațiile neguvernamentale și mediul de afaceri. În urma tuturor acestor consultări, s-a discutat pe baza celor mai agreate măsuri cu partidele politice în cadrul unei întâlniri de tip Chatham House.

Acest eveniment este organizat in cadrul proiectului „Reforma Pensiilor – de la experti la public”, co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.”

Leave a Reply