Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.
Proiectului „Tineri activi pentru comunități sustenabile: educație și acțiune pentru un mediu curat în Lehliu Gară și Brănești” are ca scop creșterea interesului tinerilor față de tematica protecției mediului înconjurător și educarea acestora cu privire la posibile soluții pentru problemele comunității lor. Mai multe detalii despre proiect pot fi citite aici. Abordarea proiectului a fost bivalentă: (1) educarea elevilor din cele două licee tehnologice din Lehliu Gară și Brănești, cu privire la provocările planetei în materie de mediu și de sistem alimentar și (2) stimularea beneficiarilor (tinerilor) de a se implica în acțiuni concrete dedicate comunităților acestora.
Diseminare kit educațional
Astfel, în vederea scalării instrumentelor educaționale rezultate din atelierele desfășurate de echipa proiectului la clase, punem la dispoziția profesorilor din toate liceele din România următoarele:
- Desfășurător plan de lecții – (1) Hrană sustenabilă în comunitatea mea și (2) Implicare civică, de accesat aici. Acest instrument este dedicat profesorilor și explică abordarea pedagogică pentru cele două tematici menționate.
- Suport de curs, pentru cele două subiecte, de accesat aici. Reprezintă „interfața” de folosit la ore de către profesori, oferă bază de facilitare a discuțiilor de grup și a proiectelor.
- Fișă de intervenție, pentru conturarea unei campanii de implicare civică pentru tineri, de accesat aici. Vizează dezvoltarea de către copii a proiectelor concrete pentru comunitatea lor. În acest mod, elevii internalizează și aplică lucrurile aflate în cadrul cursurilor de mediu și educație civică.
Proiectul este derulat de Centrul de Dezvoltare Comunitară și Incluziune Socială EUROPOLIS în parteneriat cu Centrul Român de Politici Europene și beneficiază de o finanțare în valoare de 49900 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-202; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.