Consolidarea capacităților sectorului de asistență socială din Republica Moldova

 

IMG_1184

Chișinău 27 – 30 ianuarie 2015 – Reprezentanța în Republica Moldova a Centrului Român de Politici Europene împreună cu UNICEF Moldova au organizat o serie de sesiuni de training în cadrul proiectului ”Consolidarea capacităților sectorului de asistență socială din republica Moldova”, care au avut loc la Chișinău în perioada 27 – 30 ianuarie 2015. Sesiunile au fost destinate reprezentanților Ministerului Muncii Protecției Sociale și Familiei din Republica Moldova, Inspecției socială și Agenției de Acreditare a Serviciilor Sociale.

Proiectul este susținut de către UNICEF Moldova și are ca scop sprijinirea reformei asistenței sociale în Republica Moldova, prin furnizarea de expertiză și asistență lituaniană și românească în domeniul protecției sociale. Scopul atelierului de lucru a fost cel de a instrui grupul țintă privind accesarea fondurilor europene pentru reformarea sectorului de asistență socială.

Prezentarea experiențelor României și Lituaniei privind accesarea fondurilor europene pentru sectorul social s-a concentrat pe mai multe componente: resursele financiare disponibile, mecanisme pentru accesarea resurselor financiare UE, proceduri și termeni, precum provocările și lecțiile învățate de Lituania și România. Mai mult decât atât, atelierul de lucru a inclus și o componentă specifică, și anume experiența actuală a Republicii Moldova privind accesul la resurse UE , pe baza programului de suport bugetar, precum și posibilitățilecurente pentru Republica Moldova de accesare a fondurilor europene.

Agenda atelierului de lucru o puteți accesa aici. Materialele prezentate în cadrul atelierului de lucru le puteți găsi mai jos: Experiența Lituaniei privind accesarea fondurilor europene în domeniul protecției sociale de Audra Mikalauskaite Experiența României privind accesarea fondurilor structurale în domeniul protecției sociale de Adelina Barbu Current experience in republic of Moldova regarding the access to EU resources, based on the Budget Support Program de Phillip Sadders Posibilități curente pentru RM de accesare a fondurilor UE de Cornel Rîșcanu.

Acest eveniment a fost organizat în cadrul proiectului ”Consolidarea capacităților sectorului de asistență socială din Republica Moldova” finanțat de UNICEF Moldova.