Consolidarea capacităților CNI prin transfer de expertiză și bune practici

 

poza 2Centrul Român de Politici Europene împreună cu filiala sa din Republica Moldova și PNUD Moldova au organizat un training adresat membrilor Comisiei Naționale de Integritate (CNI) care au beneficiat de o sesiune de ToT pentru creșterea capacității personalului CNI în acordarea de sprijin constant (instruire și asistență metodologică) la colectori de declarații de venituri și proprietate și declarațiile de interese personale în instituțiile publice. CRPE a facilitat și un schimb de experiență cu instituția omoloagă din România, Agenția Națională de Integritate fiind reprezentată de Silviu Popa – Director Comunicare și Strategie din cadrul ANI.

Proiectul în cadrul căreia au fost organizate aceste sesiuni are ca scop dezvoltarea capacității  instituționale a CNI astfel încât această instituție să asigure integritate, transparență, obiectivitate în contextul prevenirii și eradicării corupției în Republica Moldova. Această activitate este parte din prima componentă a proiectului – Dezvoltarea capacității instituționale CNI – sprijin privind îmbunătățirea procedurilor interne de lucru ale CNI și instruirea colectionarilor de declarații”. În decursul celor două zile de training, personalul CNI a fost instruit privind particularităților programelor de training și proceselor de training în sectorul public, precum și metodele de instruire a funcționarilor publici.

Agenda sesiunii de formare o găsiți aici.

Prezentarea reprezentantului ANI – Silviu Popa – o puteți accesa aici.

Prezentarea echipei CRPE o puteți accesa aici.

Proiectul este finantat din bugetul de Asistenta Oficiala pentru Dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe si implementat de Filiala Centrului Roman de Politici Europene. Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare – Moldova este partener in implementare.