Ziua Ușilor Deschise: „Standarde europene – noi orizonturi, noi oportunități”

 

insInstitutul Național de Standardizare (INS) în parteneriat cu Reprezentanța din Republica Moldova a Centrului Român de Politici Europene (CRPE-R.Moldova) au organizat la data de 21 mai 2015, Ziua Ușilor Deschise, cu genericul „Standarde europene – noi orizonturi, noi oportunități”.

Cu acest prilej a fost lansat proiectul ”Informarea opiniei publice și părților interesate despre standardele europene adoptate în cadrul ACLAC”, realizat cu suportul USAID în programul FHI 360 „Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova”.

În cadrul proiectului, INS din Republica Moldova va beneficia de asistența CRPE-R.Moldova pentru creșterea gradului de conștientizare a importanței standardelor europene și crearea unei platforme de discuții pentru agenții economici naționali referitoare la oportunitățile oferite.

La eveniment au participat peste 100 de reprezentanți ai autorităților de reglementare, întreprinderilor, instituțiilor de cercetare, organismelor de certificare, membrii comitetelor tehnice, ONG-uri, asociații patronale și mediul academic.

Acest eveniment este posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă în mod necesar poziţia USAID sau a Guvernului SUA.