Zece ani de azi înainte. Dezvoltare și guvernanță economică în Europa

Reprezentanța Comisiei Europene în România și Centrul Român de Politici Europene (CRPE) au organizat conferința internațională „Zece ani de azi înainte”. Dezvoltarea și Guvernanța Economică Europeană”. Evenimentul și-a propus să dezbată recentele demersuri de la nivel european cu privire la inițiativa Comisiei Europene de a întări guvernanța economică europeană în vederea atingerii obiectivelor strategiei Europa 2020.

Conferința a reunit reprezentanți ai autorităților publice și a ambasadelor statelor membre în România, reprezentanți ai think tankurilor europene de specialitate, membrii ai societății civile și academicieni. Printre invitați s-au numărat și Comisarul European pentru Programare Financiară și Buget, domnul Janusz Lewandowski precum și Gheorghe Ialomițieanu, Ministrul Finanțelor Publice. Agenda completă a evenimentului aici.

Foto de la dreapta la stanga: Janusz LEWANDOWSKI, Comisar European pentru Programare Financiară şi Buget; Gheorghe IALOMITEANU, Ministrul Finantelor Publice; Marek DABROWSKI, Presedinte Centrul pentru Reforma Economica si Sociala (CASE)

Luări de cuvânt:
Daniel Dăianu, fost Ministru al Finanțelor și Europerlamentar, despre reforma guvernanței economice în UE.
Dragoș Dinu, expert administrație publică, CRPE, despre sistemul românesc de planificare și Europa 2020.
Marek Dabrowski, Președinte, Centrul pentru Reformă Economică și Socială (CASE) Polonia, despre Mecanismul de Monitorizare Macroeconomică la nivelul UE.
Anca Ginavar, director General, Direcția Generală Dezvoltare Teritorială MDRT, despre competitivitatea urbană.
Teodor Frolu, director DC Communication, despre proiectul ECO București 2020.