Workshop despre protecția copiilor – victime ale criminalității, experienţe de la practicieni din domeniul dreptului copiilor, Cluj

Protecția copiilor – victime ale criminalității, experienţe de la practicieni din domeniul dreptului copiilor.

Centrul Român de Politici Europene a organizat pe 4 decembrie cel de-al doilea seminar de informare a psihologilor, reprezentanților Poliției, ai direcțiilor de protecție a copilului și ai Serviciilor publice de asistență socială despre noile modificări legislative naționale și mai ales europene privind protecția victimelor- copii și despre modalitățile de colaborare dintre instituțiile publice.

Am discutat despre provocările la nivel de instituție și despre instrumentele de prevenire şi intervenţie în echipă multidisciplinară şi în reţea în situaţiile de violenţă asupra copilului.

Seminariile au ca scop formarea continuă a practicienilor și o mai bună înțelegere a drepturilor copilului garantate prin Directiva 2012/29/UE, directiva ce stabilește norme minime privind drepturile, sprijinirea și protecția victimelor criminalității.

 

Seminarul este organizat în cadrul proiectului E-PROTECT Consolidarea protecției copiilor, victime ale infracțiunilor, finanțat de de Comisia Europeană prin programul Justice Action Grant.