Utilizarea fondurilor UE și orientarea spre Vest a exporturilor agricole moldovenești

Utilizarea fondurilor UE și orientarea spre Vest a exporturilor agricole moldovenești de Alexandra Toderiță

          Agricultura în Republica Moldova este un sector economic important, reprezentând 41% din exporturile moldovenești și care angajează 1,3 milioane de oameni, o mare parte din populația activă. UE a depășit Rusia ca partener comercial principal al Moldovei (54% din exporturile sale merg către UE). În această analiză, Alexandra Toderiță prezintă impactul sancțiunilor rusești asupra sectorului agricol din Moldova și rolul Uniunii Europene în umplerea golului.

              Acest comentariu este publicat în cadrul UE-Moldova Think Tank Dialogue, un proiect finanțat de Ministerul Afacerilor Externe din România prin intermediul  Programul  sau oficial de asistentă pentru dezvoltare, în parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) -Centrul Regional Bratislava . Proiectul este implementat de un consorțiu de organizații, inclusiv Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE) la București și sucursală să din Moldova la Chisinău; Centrul European de Politică (EPC) de la Bruxelles; și Asociația pentru Politică Externă din Chisinău.

Aici se poate găsi acest comentariu.

Sumarul politicilor si comentariile existente ale UE-Moldova Think Tank Dialogue sunt disponibile la www.eumoldovadialogue.eu