Sprijinirea implementării Acordului de Asociere Georgia – Uniunea Europeană

Perioada de implementare: iulie 2016 – iulie 2017

Uniunea Europeană și Georgia au semnat Acordul de Asociere pe 27 iunie 2014. Semnarea acordului nu reprezintă etapa finală, deoarece Georgia trebuie să continue cu planificarea și implementarea reformelor în domenii precum siguranța alimentară, mediu, impozitare, energie etc., reforme ce ar avea un impact deosebit în viața de zi cu zi a cetățenilor georgieni. Centrul Român de Politici Europene, împreună cu Open Society Georgia Foundation, derulează un proiect care își propune să facă procesul de implementare mai inclusiv și să ofere sprijin prin furnizarea de expertiză externă.

Obiectivul proiectului este să sprijine Guvernul din Georgia și societatea civilă să se implice în procesul de implementare a Acordului de Asociere într-un mod transparent și eficient, prin furnizarea de instrumente inovative și expertiză externă. Rezultatul principal va consta într-o bază de date care va monitoriza peste 300 de Directive Europene și Regulamente din Acordul de Asociere, instrument ce va veni în ajutorul oficialilor și organizațiilor societății civile, precum și patru vizite de lucru întreprinse de experți români care vor oferi sprijin georgienilor.

Finanțator: Proiect finanțat din bugetul de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al MAE și implementat în parteneriat cu UNDP Bratislava Regional Centre.

iiiivvi