România ca stat donator – Ce poate face Parlamentul

 

IMG_2097

Centrul Român de Politici Europene (CRPE) a organizat marţi, 5 noiembrie 2013, la Palatul Parlamentului din Bucureşti masa rotundă cu titlul ”România ca stat donator – Ce poate face Parlamentul?”.

Agenda evenimentului care a avut loc în marja întrunirii Comisiei pentru Politică Externă a Senatului României a inclus aspecte de importanță majoră în definirea noului cadru legislativ și instituțional al asistenței pentru dezvoltare oferită de România.

La întâlnire au participat membrii ai Senatului, printre care și fostul Ministru de Externe Mihai Răzvan Ungureanu, reprezentanți ai MAE, Ambasada Republicii Moldova, UNDP, FOND, Foreign Policy, RRI și au dezbătut statutul de donator al României în regiune, poziționarea țării noastre în raport cu donatorii consacrați, limitările actualului cadru și perspectivele oferite de proiectul constituirii agenției RoAID în cadrul Ministerului de Externe.

Membrii Comisiei pentru Politică Externă a Senatului și-au exprimat susținerea către proiectul de lege care urmează să fie introdus în circuitul legislativ de către MAE în următoarea perioadă și în consolidarea brand-ului de donator al României.

Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului ”Consolidarea capacității statelor din grupul Vișegrad, a României și Bulgariei de a acorda asistență pentru dezvoltare în regiunea Mării Negre”, finanțat de German Marshall Fund, prin programul Black Sea Trust for Regional Cooperation.