Protectia datelor personale – de la newsletter la profilare. Ce inseamna profilarea

Proiectul PROFILING – PROtecting citizens’ rights and Fighting ILlicit profilING. The right of data protection in the context of profiling si rezultatele cercetarii realizate de partenerii acestuia legate de ce înseamnă profilarea pentru diferiti actori ai pietei si au societatii au fost prezentate de Bogdan Manolea, expert afiliat al CRPE și partener in cadrul proiectului, cu ocazia zilei protectiei datelor personale organziata de Autoritatea Nationala de profil la Bucuresti.

Ziua protectiei datelor personale – pe 28 ianuarie se celebreaza in fiecare an semnarea primul act normativ international in domeniu – Conventia Consiliului Europei numarul 108. Autoritatea Nationala pentru Protectia Datelor a organizat un eveniment de dezbatere a domeniului si a lansat si un clip de constientizare a importantei datelor personale.

Detalii despre cum inteleg autoritatile nationale de protectia datelor din 27 de state membre asa numitul „profiling”, cum aplica recomandarile europene in materie de protectia datelor, vedeti in prezentarea urmatoare (rezultata in urma aplicarii unui chestionar extins la nivelul statelor membre UE in cadrul proiectului PROFILING).