Programul Național Cornul și Laptele în contextul Schemei Europene Laptele în Școli

Programul Național Cornul și Laptele în contextul Schemei Europene Laptele în Școli

Perioada de implementare: noiembrie 2014 – martie 2015

Proiectul își propune să realizeze o analiză a programului național  Laptele și cornul pe mai multe dimensiuni – socială, economică, de educație și sănătate – precum și modul în care acesta este aliniat la inițiativa europeană Laptele în școli, prin care se decontează costuri importante alocate în cadrul programului național.

În cadrul cercetării sunt analizate (1) relevanța pentru grupul țintă – elevii din România,  (2) eficacitatea și eficiența implementării, precum și (3) impactul asupra sănătății copiilor și asupra operatorilor economici din industria laptelui. Metodologia de cercetare include atât studierea surselor oficiale (legislație, rapoarte), cât și interviuri cu reprezentanți ai diferitelor ministere, autorități, școli, organizații ale părinților, cadrelor didactice, ale medicilor de familie și organizații neguvernamentale.

Finanțator: Proiectul este susținut de Tetra Pak în cadrul inițiativei sale globale de promovare a unei alimentații sănătoase în rândul copiilor, și în mod specific a consumului de lapte în școli.