Parteneriatul Estic și perspectivele extinderii UE în Est

Centrul Român de Politici Europene și Europuls au organizat în București, pe 29 Mai 2015, la Palatul Parlamentului, reuniunea de deschidere a EUROSFAT – Parteneriatul Estic și perspectiva extinderii UE în Est.  EUROSFAT este forumul anual de dezbateri europene ce are loc în România începand cu anul 2013.

Agenda evenimentului de anul acesta s-a concetrat pe Parteneriatul Estic și perspectivele extinderii UE în Est, concluziile summit-ului Parteneriatului Estic de la Riga și noile provocările din zona Mării Negre.

Evenimentul a reunit oficiali de rang înalt din partea Comisiei Europene, membri ai Parlamentului European, politicieni, experți, membri ai societății civile, pentru a dezbate asupra celor mai importante teme privind relația dintre Uniunea Europeană și țările Parteneriatului Estic. De asemenea, conferința  a reunit oficiali de rang înalt din România, Ucraina, Georgia, Moldova, țările din grupul Visegrad și țările Baltice. Evenimentul a s-a bucurat de prezenta a 308 participanti din Romania, Marea Britanie, Ungaria, Polonia, Finlanda, Slovacia, Lituania si Olanda.

 Mai multe despre Eurosfat și programul evenimentului: www.eurosfat.ro

Dezbatere organizată în cadrul proiectului “Eastern Neighbors and Russia: Close links with EU citizens – ENURC”, susținut prin programul ”Europa pentru Cetățeni” al Uniunii Europene.

Print