LANSARE Pachet educativ 20 de lecții de educație civică, juridică și media – pe înțelesul elevilor

Centrul Român de Politici Europene lansează un pachet de resurse educaționale pentru educație civică, educație media și noțiuni din sfera juridică – în special drepturi, libertăți, obligații și responsabilități civice, inclusiv integritate disponibile pentru orice profesor, educator, școală sau inițiative similare. Pachetul conține 20 de episoade, video animații ce explică noțiuni și concepte din domeniile amintite și este disponibil gratuit pe canalul nostru de Youtube.

Vă invităm să descoperiți și să folosiți aceste resurse realizate de CRPE alături de Asociația Digital Bridge în lecțiile de educație civică, la istorie sau la alte materii socio-umane, la literatură, în experiențele și lecțiile din „Școala altfel” ori la dirigenție.

Educație juridică și educație civică și media

Vă invităm să descoperiți cele două playlist-uri:

Educație juridică – noțiuni de drepturi și libertăți, lege, responsabilitate civică, integritate, cum funcționează democrația, explicate prin personaje (Rulo, Domnul Bolovan, Ținutul Distracției) potrivit pentru elevi de vărstă școlară și primii ani de gimnaziu. Link către playlistul YouTUBE aici  

Educație civică și educație media: un pachet de 10 episoade scurte – video animații – pe înțelesul elevilor de gimnaziu și primii ani de liceu. Link către playlist-ul YouTUBE aici

Pachet educativ Educația civică – (5 video lecții)  veți regăsi explicate noțiuni și concepte precum: comunitatea – cum funcționează și ce poate face,  cum se iau deciziile publice (explicate la nivel local), cum pot influența deciziile, de ce și ce trebuie să știu despre politică și alegeri.

Pachet educativ Educație media – (5 video lecții) veți regăsi detalii esențiale despre: Cum ne informăm de pe Internet? Dar din mass-media? E vreo diferență? Cum verific dacă o informație este corectă sau falsă? Ce fac când dau de o știre falsă – cum acționez/dacă reacționez?

Inplicare înseamnă schimbare! Împreună facem bine pentru comunitate.

Aceste resurse sunt disponibile gratuit.

Pachetul educativ pentru educație civică și media a fost realizat în cadrul proiectului „Școli implicate în comunitate – educație civică pentru elevi prin animație, ateliere și campanii locale” derulat de Centrul Român de Politici Europene, în parteneriat cu Asociația Digital Bridge, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

„Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă”