Raportarea non-financiară văzută de performeri

coperta-performeri-raportare-v6Centrul Român de Politici Europene lansează rezultatele cercetării “Raportarea non-financiară văzută de performeri” în cadrul Parteneriatului pentru Integritate susținut de Raiffesien Bank promovând astfel transpunerea ambițioasă în legislația națională a noii Directive privind raportarea non financiară (2014/95/UE) pornind de la bunele practici care există deja în mediul de afaceri din România.

 

Detalii despre proiectul Parteneriat pentru Integritate susținut de Raiffeisen Bank găsiți și pe site-ul www.cleanbusiness.ro.

Impactul social al companiilor este un subiect care crește pe agenda publică și politică. Directiva privind raportarea non-financiară va da un nou impuls acestei dezbateri. Raportul lansat astăzi este o oglindă a mediului de afaceri responsabil din România, cel care e cu un pas înaintea reglementării.

Raiffeisen Bank, Centrul Român de Politici Europene (CRPE) și Romanian Business Leaders au adoptat Directiva UE privind raportarea non-financiară într-un parteneriat premieră pentru transparență dintre societatea civilă și mediul de business autohton, în proiectul Raport cercetare raportare non-financiara FINAL. Cei trei parteneri doresc să contribuie la reglementarea predictibilă și cu valoare adăugată a acestei legislații importante la nivel național. La momentul publicării acestui raport, directiva se află la începutul procesului de transpunere în toate statele membre UE.

Chiar înainte de apariția acestei directive, o serie de companii din România, într-o majoritate covârșitoare investiții străine, adoptaseră deja practici de raportare non-fianciară. Aceste companii sunt, deci, actorii voluntari ai raportării. Experiența lor este importantă pentru economie, tocmai pentru că raportarea se va generaliza odată cu transpunerea directivei în legislația națională. Prezentul raport se referă la acești campioni ai raportării.

Raportul integral, în limba română, poate fi consultat aici