Influenţi, alerţi şi informaţi în negocierile din UE – Expertiză şi consultare în politici europene

Influenţi, alerţi şi informaţi în negocierile din UE – Expertiză şi consultare în politici europene

Perioada de implementareaugust 2014 – august 2015

Proiectul ”Influenţi, alerţi şi informaţi în negocierile din UE – Expertiză şi consultare în politici europene” își propune să dezvolte capacitatea Centrului Român de Politici Europene și a ONG-urilor partenere de a reacționa la evoluțiile europene, de a dezbate împreună cu mediul oficial și cu cel asociativ cele mai bune poziționări ale României și de a propune soluții inteligente în patru arii tematice de politici publice.

Proiectul răspunde unui deficit de expertiză și consultare resimțit de România, care încă are de recuperat pentru a beneficia de statului său de țară membră a UE. În cadrul proiectului vor fi urmărite patru domenii de politici importante pentru România în care se vor lua decizii vitale la nivelul Uniunii Europene în viitorul apropiat și mediu: (a) Justiția și politici anticorupție, (b) Afaceri interne și reforma Schengen, (c) Politici Energetice și (d) Guvernanța economică.

Pentru toate aceste patru domenii CRPE își va consolida echipa de angajați și experți afiliați, va agrea proceduri standard de cercetare, publicare și diseminare.

În cadrul proiectului va fi creat un mecanism de previzionare a evoluțiilor de la nivel european, împreună cu reprezentanți oficiali din partea guvernului României şi europarlamentari. Fiecare temă va fi dezvoltată prin organizarea unei consultări cu ONG-uri interesate de respectivul subiect, generând astfel coaliții tematice si o consultare coerentă între oficiali și mediul asociativ.

Pentru mai multe detalii despre proiect, click aici.

Finanțator: Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România; Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org