Încheierea proiectului „Sprijinirea procesului de liberalizare a vizelor in Georgia”

 

20150424_120933CRPE împreună cu Open Society Georgia Foundation au organizat la Tbilisi pe data de 24 aprilie evenimentul de încheiere a proiectului ”Sprijinirea procesului de liberalizare a vizelor în Georgia prin acordarea de asistenta în domeniul protectiei datelor cu caracter personal si anti-discriminarii”. In cadrul evenimentului au fost lansate două rapoarte ale expertilor români cu recomandari in ceea ce priveste crearea unor sisteme eficiente de protectie a drepturilor cu privire la datele cu caracter personal si non-discriminare. Cele 2 rapoarte au fost prezentate de Istvan Haller, Membru al Board-ului Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii cu rang de Secretar de Stat, si respectiv Bogdan Manolea, expert afiliat CRPE in domeniul Protectiei Datelor cu Caracter personal, si pot fi consultate in limba engleza aici si aici.

La eveniment au participat oficiali georgieni din Ministerul Afacerilor Externe, Biroul Inspectorului pentru protectia datelor cu caracter personal și Biroul Ombudsman-ului din Georgia, precum și alte autorități cu competențe în domeniu, reprezentanți ai societății civile și ai Delegației Comisiei Europene în Georgia. La eveniment a participat și Excelența Sa Ambasadorul României la Tbilisi, Dumitru Badea.

Georgia se afla in Faza 2 a Planului de Actiune pentru Liberalizarea Vizelor (din 29 octombrie, cu nici o saptamana inainte de lansarea proiectului nostru la Tbilisi) si asteapta deja in cursul lunii mai un raport de evaluare al Comisiei Europene cu privire la implementarea acestei faze. Proiectul vizeaza consolidarea capacitatii autoritatilor georgiene cu responsabilitati in domeniile protecției datelor cu caracter personal și anti-discriminării, prin impartasirea experientei de tranzitie si integrare euro-atlantica a Romaniei.

Proiectul este susținut prin programul Asistenta Oficiala pentru Dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe si implementat de Centrul Roman de Politici Europene și Open Society Georgia Foundation. Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare – Biroul Regional din Bratislava este partener in implementare.

Agenda evenimentului poate fi consultata aici.