EUROSFAT „Europa încotro” 

Centrul Român de Politici Europene a organizat, alături de Europuls, pe 7 aprilie, la București, unul din cele mai mari evenimente de dezbateri pe teme europene , EUROSFAT. Evenimentul a reunit societatea civilă, politicieni, mediul de afaceri și cetățeni, pentru a contura pozițiile dar şi așteptările pe care aceștia le au față de Uniunea Europeană.

Ediția a doua a EUROEchipa Eurosfat si voluntariiSFAT a avut loc la Palatul Parlamentului şi a fost intitulată „Europa, încotro?”. În preajma alegerilor europene, cei care activează în domeniul politicilor europene au fost invitați să realizeze un bilanț al ultimilor ani și să enunțe recomandări pentru noii europarlamentari și pentru noua Comisie Europeană. Candidații la alegerile europene au fost prezenți în cadrul unor dezbateri speciale, pentru a răspunde întrebărilor societății civile cu privire la forma și conținutul angajamentului lor european.

Programul EUROSFAT 2014 poate fi consultat aici.

EUROSFAT 2014 a fost organizat de Europuls şi Centrul Român de Politici Europene sub înaltul patronaj al Parlamentului European, Preşedinţiei elene a Consiliului UE şi a Camerei Deputaţilor iar printre partenerii forumului se numără Fundaţia Friedrich Ebert, Ambasadele Olandei, Greciei, Germaniei, Austriei şi Irlandei la Bucureşti, Fundaţia Konrad Adenauer-Programul Statul de Drept Europa de Sud Est, Institutul Aspen România, Centrul de Resurse pentru Participare Publică, Institutul Qvorum, fonduri-structurale.ro, RFI România, Money Channel, Adevărul, Contributors.ro, Dilema Veche, Calea Europeană, ASSP-UB, FGCR.