Educație pentru justiție și democrație – consultări extinse

CRPE și Liderjust.ro împreună cu profesioniști din Educație și practicieni din Justiție la consultările legate de educația viitorilor cetățeni activi și implicați ai României.

Educație pentru Justiție și Democrație este un proiect pilot prin care lideri pentru justiție, magistrați și avocați vor pune bazele unul program „de formare cetățenească în școli”.

Obiectivul întâlnirii – în cadrul căreia au fost formate două grupuri de lucru – a fost acela de a identifica provocările, limitările și opțiunile privind introducerea educației juridice în școli, conturarea unor metode pilot de intervenție pentru a obține rezultate care să contribuie la fundamentarea unor decizii pe termen lung, eventual de politică publică, atât pentru Justiție cât și pentru Educație.

Formatul reuniunii a facilitat atât discuții în plen cât și în grupuri de lucru pentru a evalua cât mai eficient și specific aspectele relevante pentru sistemul de educație și practica/sistemul juridic.

Consultările au avut loc în cadrul proiectului “Educație pentru Justiție și Democrație – un program de formare cetățenească în școli” implementat de Centrul Român de Politici Europene și Liderjust și finanțat prin Fondul ONG în cadrul EEA Grants.