Dezvoltarea Coaliției „Inițiativa pentru o Justiție Curată”

Dezvoltarea Coaliției „Inițiativa pentru o Justiție Curată”

Perioada de implementare: iulie 2015 – decembrie 2016

Proiectul Dezvoltarea Coaliției „Inițiativa pentru o Justiție Curată” îşi propune consolidarea unei inițiative care să confrunte eficient, prin expertiza cumulată a trei organizații, Freedom House România, Expert Forum şi Centrul Român de Politici Europene, provocări majore în domeniul justiției și luptei împotriva corupției.

Proiectul abordează probleme noi precum: recuperarea prejudiciilor provenite din infracțiuni, confiscarea extinsă, sustenabilitatea luptei anticorupție și monitorizarea achizițiilor publice. Proiectul se concentrează pe acțiuni de consolidare a coaliției și de creștere a capacității sale de a reacționa la evoluțiile și fenomenele relevante pentru reforma justiției și buna guvernare. Dezvoltarea a trei instrumente de monitorizare are ca obiectiv consolidarea capacității și expertizei sectoriale ale organizațiilor membre și coaliției.

Finanțator: Proiectul Dezvoltarea Coaliției „Inițiativa pentru o Justiție Curată” este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România si co finanţat de Open Society Institute.

EEA Grants_small fond onf rux fdsc_LS3E w_logo_7