Dezbatere privind drepturile și protecția copiilor – victime ale criminalității

Centrul Român de Politici Europene a organizat pe 27 septembrie prima dezbatere despre transpunerea Directivei 29/2012 privind drepturile, sprijinirea și protecția copiilor – victime ale criminalității.

În cadrul evenimentului s-a prezentat situația la nivel național precum și variantele de politici publice care funcționează la nivel de instiuție națională specializată în domeniul protecției copiilor – victime ale criminalității.
La eveniment au participat profesioniști din domeniile Protecție socială și Justiție, specialiști în zona politicilor publice din Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerului Justiției, experți, profesioniști și practicieni din cadrul Autorității Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie și DGASPC, reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale Salvaţi Copiii, FONPC și World Vision.

Dezbaterile sunt organizate în cadrul proiectului E-PROTECT, care reunește cinci organizații care vor contribui împreună la o mai bună înțelegere a drepturilor copilului garantate prin Directiva 2012/29/UE.

Mai multe detalii despre proiectul E-PROTECT sunt disponibile la adresa  http://childprotect.eu.