Dezbatere “Cultura civică și Educația juridică” cu studenți la Drept

Cultura civică și educația juridică a fost tema dezbaterii organizată de Centrul Român de Politici Europene și Liderjust în parteneriat cu Universitatea Româno-Americană și Centrul de Drepturile Omului și Migrație, dezbatere la care au participat studenți la drept invitați să discute despre modalitățile în care ar putea ei, ca viitori practicieni ai dreptului, să contribuie la promovarea culturii civice.

La dezbatere au participat și reprezentanți ai Ministerului Justiției care au oferit detalii despre noi inițiative de promovare a educației juridice de exemplu. Dezbaterile au fost urmate de cursuri practice dedicate studenților care să meargă ulterior în comunități mici și să explice noțiuni legate de drept, democrație, drepturile omului, atitudine civică.

Mai multe detalii despre alte instrumente și modalități de promovare a cetățeniei active sunt disponibile la adresa http://expertforum.ro/cetatenia-activa/

Dezbatere organizată în cadrul proiectului “Cetățenie activă – un instrument puternic pentru consolidarea statului de drept” finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.