Comunicarea CNI cu mass-media și societatea civilă

 

IMG_20140606_101114Centrul Român de Politici Europene și Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției  din Republica Moldova, împreună cu Comisia Națională de Integritate a  organizat evenimentul „Cum comunicăm publicului despre conflictele de interese  și declarații de avere? Comunicarea CNI cu mass-media și societatea civilă.” în  data de 6 iunie 2014. Acest eveniment a fost destinat destinat  jurnaliștilor și reprezentanților societății civile din R. Moldova.

Evenimentul a fost împărțit în două sesiuni, prima sesiune a constat dintr-un  training privind comunicarea cu CNI, iar a doua sesiune a fost o masă rotundă în  care s-a dezbătut Proiectul Strategiei de Comunicare a CNI.

Sesiunea de training a fost furnizată de experți de nivel înalt ai Agenției Naționale de Integritate (ANI) din România, care au facilitat o mai bună înțelegere a cazuisticii conflictelor de interese și incompatibilităților. De asemenea, au fost prezentate cazuri de succes din activitatea ANI.

A doua sesiune, masa rotundă, a constituit un bun prilej pentru discuții deschise între jurnaliști, reprezentanți ai ONG-urilor si membrii CNI privind activitatea de comunicare a acestei instituții.În cadrul evenimentului a fost prezentat proiectul de strategie în acest domeniu, iar participanții au dezbătut punctul documentul și au oferit feedback vizavi de activitatea de comunicare a CNI la așteptările societății. Recomandările participanților au fost incluse în proiectul de strategie de comunicare a CNI.

Următorul pas spre consolidarea capacității de comunicare a Comisiei Naționale de Integritate a Republicii Moldova este adoptarea de către Comisie a acestui document.

Puteți accesa agenda evenimentului aici.

Acest eveniment a fost organizat în cadrul proiectului ”Consolidarea sprijinului public pentru eforturile anticorupție ale Comisiei Naționale de Integritate” finanțat de Ambasada Finlandei din București.