CRPE a lansat platforma „Monitorizare atacuri la adresa justiției”

Monitorizare atacuri la adresa justiției este o nouă platformă realizată de Centrul Român de Politici Europene împreună cu Hotnews și va fi dedicata monitorizării declarațiilor și actiunilor politicienilor români care pot afecta independenta justitiei. Scopul acestei inițiative îl reprezintă mai buna cunoastere de către publicul larg a acestor acțiuni, dar și a efectelor nocive pe care ele le pot avea asupra unei justiții corecte și eficiente.

Platforma va fi updatată zilnic și poate fi consultată aici.

Sectiunea „Monitorizari: Atacuri la adresa justitiei” cuprinde trei categorii distincte:

1 – Declaratii care afecteaza independenta justitiei
2 – Actiuni care afecteaza independenta justitiei /
3 – Reactii la declaratii si actiuni.

Astfel, sectiunea va monitoriza si evalua si reactiile institutiilor abilitate de a sanctiona derapajele politicienilor.

Cititorii HotNews.ro vor avea la dispozitie si un sondaj actualizat periodic, prin care vor isi vor putea exprima parerile legate de diversele atacuri la independenta justitiei din Romania.

De asemenea, justițiabilii ne pot semnala orice tentativa, declaratie sau interventie de influentare a actului de justitie la nivel local, cu indicarea explicita a sursei si detalii relevante ale cazurilor, pe adresa: ataclajustitie@hotnews.ro.

Platforma este parte a proiectului Centrului Roman de Politici Europene “Performanta si independenta in justitie prin cetateni activi si informati – Dezvoltarea unor indicatori obiectivi pentru performanta institutiilor anti-coruptie”. Proiectul este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania;

Continutul acestui website nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE 2009-2014. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor acestui website. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org