Contribuții la Parteneriatul pentru dezvoltare dintre România și Republica Moldova

Perioada de implementare: august 2012 – august 2013

Proiect implementat în parteneriat cu Asociația pentru Politică Externă din Republica Moldova.

Proiectul vizează gestionarea unui proces de consultări publice pe posibile proiecte bilaterale între cele 2 țări, în urma cărora se vor naște soluții și idei inovative pentru consolidarea rolului României ca partener major al Republicii Moldova în procesul de dezvoltare și europenizare.

Sunt vizate 5 domenii de importanță în parteneriatul pentru dezvoltare dintre România și Republica Moldova: Proiecte energetice comune, Investiții economice, Liberă concurență și economie de piață, Reforma în Justiție, Dezvoltare Regională. Aceste domenii vor fi abordate în cadrul a 5 dezbateri tematice, pe baza cărora vor fi realizate 5 rapoarte de cercetare. În sprijinul cercetării se vor efectua vizite la București și respectiv Chișinău, pentru interviuri în profunzime cu experți și oficiali din ambele țări.

La finalul proiectului vom pregăti un raport comprehensiv, care va fi distribuit principalilor factori interesați dinBucurești, Chișinău și Bruxelles.

Finanţatori: Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Unitatea de Asistență pentru Dezvoltare din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României.