Consolidarea suportului public pentru obiectivele CNI

 

DSC_0003Centrul Român de Politici Europene – Reprezentanța Republica Moldova în  colaborare cu Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției și Comisia Națională de  Integritate a Republicii Moldova a organizat pe 12 mai 2014 masa rotundă  ”Consolidarea suportului public pentru obiectivele CNI”.

Acest eveniment a  reprezentat un bun prilej pentru reprezentanții autorităților central abilitate cu  atribuții de control și aplicare a contravențiilor din R. Moldova de a asimila  experiența României în domeniul conflictelor de interese și incompatibilităților.  Experții anti-corupție din România care au furnizat expertiză in acest domeniu a  fost Laura Ștefan (expert anti-corupție, Expert-Forum), Ioana Lazăr (Șef  Departament Juridic, ANI) și Cristian Ghinea (expert anti-corupție, CRPE).

Acest eveniment s-a axat în mod special pe prioritatea Comisiei Naționale de Integritate de a depăși lacunele legislative și a forma practici instituționale în edificarea , tratarea și sancționarea conflictelor de interese și incompatibilităților. Concluziile acestui eveniment vor sta la baza ulterioarelor modificări legislative prevăzute în documentele de politici din domeniul anti-corupție și integrare europeană.

Acest eveniment a fost organizat în cadrul proiectului ”Consolidarea sprijinului public pentru eforturile anticorupție ale Comisiei Naționale de Integritate” finanțat de Ambasada Finlandei din București.