Cetățenia activă – un instrument puternic pentru consolidarea statului de drept

Cetățenia activă – un instrument puternic pentru consolidarea statului de drept

Perioada de implementare: aprilie 2015 – aprilie 2016

Expert Forum, Centrul Român de Politici Europene, Freeedom House și Liderjust își propun să construiască și să aplice instrumente prin care cetățenii să poată lupta împotriva corupției și a proastei guvernări în proiectul Cetățenia activă – un instrument puternic pentru consolidarea statului de drept, pe care îl încep împreună din 1 aprilie 2015, proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Ne propunem să acționăm la nivelul grupurilor fundamentale pentru consolidarea statului democratic: tinerii, profesorii, magistrații și jurnaliștii, respectiv experții și mediul academic și să le oferim o mai bună înțelegere asupra statului de drept, să le explicăm de ce aceste chestiuni sunt baza oricărei construcții civice, ce se întâmplă în absența acestuia și care sunt riscurile majore de derapaj.

Vom dezbate în țară alături de cetățeni, experți și jurnaliști asupra mecanismelor de combatere a pericolelor care pot afecta stabilitatea unui stat. Întrucât jurnaliștii sunt supuși presiunilor politice, îi vom conecta cu magistrați pentru a consolida capacitatea de a dezvălui public fapte de corupție, clientelism și proastă guvernare.

Detalii despre obiectivele, acțiunile și grupurile țintă ale proiectului pot fi găsite aici http://expertforum.ro/cetatenia-activa/

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România; Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

EEA Grants_small fond onf rux fdsc_LS3E