Campanie de informare privind importanța standardelor europene

Reprezentanța din Republica Moldova a Centrului Român de Politici Europene (CRPE – R. Moldova) în parteneriat cu Institutul Național de Standardizare (INS), cu sprijinul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) prin intermediul programului FHI 360 „Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova”, au organizat, în perioada 27 – 30 octombrie 2015, o campanie de informare privind importanța standardelor europene și necesitatea adoptării și implementării acestora în cadrul mai multor instituții de învățămînt superior din Republica Moldova, printre care: Academia de Studii Economice a Moldovei, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea de Stat din Comrat și Universitatea „Alecu Russo” din Bălți.

Organizarea acestei campanii a avut ca scop informarea studenților din Republica Moldova despre rolul și necesitatea adoptării și implementării standardelor europene la nivel național. La finalul fiecărei întrevederi, studenților li s-au oferit exemplare al broșurii Standardele europene. De ce sunt importante și ce avantaje aduc?, în care pot fi găsite informații utile privind importanța standardelor UE.

Acest eveniment a fost posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.