Bucharest Pre Presidency Conference 2018, 22-23 Noiembrie 2018

Centrul Român de Politici Europene împreună cu Academia de Studii Economice și Trans European Policy Studies Association și sprijinită de Banca Națională a României organizează conferința internațională „The future of Europe – Bucharest Pre-Presidency Conference” în perioada 22-23 noiembrie 2018, la București.

Cu puțin timp înaintea lansării oficiale a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene dezbaterile conferinței vor aduce împreună experți din toate statele membre ale Uniunii Europene, reprezentanți ai mediului academic, oficiali, organizații ale mediului de afaceri și ale societății civile care vor discuta despre scenariile privind dosarele europene cheie din mandatul RO2019, dar și despre evoluțiile privind viitorul UE.

Conferința va găzdui și lansarea recomandărilor Președinției României la Consiliul Uniunii Europene realizate de cercetătorii Trans European Policy Studies Association (TEPSA) prima rețea de cercetare transeuropeană care reunește astăzi 38 de think-tank-uri naționale și institute de cercetare în domeniul afacerilor europene.

O serie de paneluri tematice vor aborda cele mai importante dosare care se vor afla pe agenda Președinției românești a Consiliului UE de la negocierile privind viitorul cadru financiar multianual post 2020, Brexit și până la provocările legate de securitate, conectarea Europei ori alegerile europene.

Conferința are programată și o sesiune dedicată provocărilor democratice ale UE precum și modului în care recentele mișcări civice pro europene pot contribui la narațiunea privind viitorul Uniunii Europene.

Vă așteptăm la dezbateri!

Programul complet al conferinței poate fi accesat aici.