Avem proiect de lege – ce facem mai departe?

Considerații privind proiectul de lege de cooperare dintre Parlament și Guvern în domeniul afacerilor europene

În 2010 CRPE împreuna cu Fundația Friedrich Ebert Romania (FES) au evaluat capacitatea Parlamentului României de a se implica în dezbaterile privind politicile europene. În urma interesului și a recomandărilor primite de la membrii Parlamentului României și a Departamentului pentru Afaceri Europene, CRPE si FES Romania au organizat în data de 12 aprilie 2011 primul Forum CRPE pe afaceri  europene, bucurându-se de prezenta celor mai importanți actori implicați în procesul de coordonare a afacerilor europene. Sumarul dezbaterilor poate fi consultat aici.

La aproximativ două luni de la această reuniune, DAE si MAE au făcut o propunere legislativă pentru coordonarea afacerilor europene care se află in prezent in dezbatere publica. Proiectul legislativ poate fi consultat aici.

In acest context, CRPE lanseaza azi policy brief-ul  nr. 9 „Avem proiect de lege – ce facem mai departe? Consideratii privind proiectul de lege de cooperare dintre Parlament si Guvern in domeniul afacerilor europene”.Raportul aici.

Pentru pregatirea acestui raport, CRPE a organizat in 9 iunie 2011 al doilea Forum CRPE pe coordonarea afacerilor europene, la care a fost invitat stafful tehnic din Parlamentul Romaniei.  Lista completa a participantilor aici.

Obiectivul intalnirii a fost acela de a analiza punctual prevederile proiectului de lege propus de MAE si DAE si updatarea draft policy brief-ului elaborat de CRPE cu comentariile expertilor. Draft policy brief-ul aici.

Acest raport apare in cadrul proiectului „Intarirea capacitatii Parlamentului roman de a fi un actor european activ” derulat de Centrul Roman de Politici Europene impreună cu Fundatia Friedrich Ebert Romania.