MARATON Ateliere de educație civică și media literacy – idei pentru lecții conectate la comunitate

Am început programul de ateliere de educație civică și media pentru elevi de gimnaziu și liceu și le propunem elevilor și profesorilor lecții interactive alături de un pachet educativ (20 de noțiuni și concepte de educație civică și educație media în format video/animații) sub umbrela „Cetățean activ si informat – Drepturi și acțiuni civice”, special conceput în acest program și disponibil gratuit.  Programul le oferă profesorilor un pachet de resurse didactice și un workshop dedicat profesorilor înscriși în program (octombrie 2022).

Organizatorii estimează că atelierele civice destinate școlilor din program vor avea loc în perioada octombrie 2022 – septembrie 2023.

Campania de ateliere civice și apelul pentru înscriere dedicat școlilor sunt parte a proiectului „Școli implicate in comunitate – educație civică pentru elevi prin animație, ateliere și campanii locale”, derulat de Centrul Român de Politici Europene, în parteneriat cu Asociația Digital Bridge, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Targoviste (Dambovita) Liceul „Voievodul Mircea” – am avut un atelier de trei ore cu  45 de elevi de liceu. Click aici pentru a vedea ideile lor.

Chitila (Ilfov) Școala Gimnazială „Ion Vișoiu” – doua ateliere civice cu elevii de gimnaziu au adus idei bune de acțiuni civice în școală. Click aici pentru a vedea ideile lor.

Targoviste (Dambovita) Liceul de Arte Balasa Doamna – am organizat doua lecstii deschise despre actiuni civice in comunitate Click aici pentru a vedea ideile elevilor

Acest e ateliere sunt parte a proiectului „Școli implicate în comunitate – educație civică pentru elevi prin animație, ateliere și campanii locale” derulat de Centrul Român de Politici Europene, în parteneriat cu Asociația Digital Bridge – DGcademy.com, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.