Găsește o Casă! Creșterea transparenței și accesibilității procesului de atribuire a locuințelor sociale

Găsește o Casă! Creșterea transparenței și accesibilității procesului de atribuire a locuințelor sociale

Perioada de implementare: martie 2015 – martie 2016

Centrul pentru Dezvoltare Urbană și Teritorială și Centrul Român de Politici Europene implementează, în perioada 1 Martie 2015 – 31 Martie 2016, proiectul  „Găsește o Casă! Creșterea transparenței și accesibilității procesului de atribuire a locuințelor sociale”

Proiectul tratează problematica locuințelor sociale și procesul de acordare a acestora, propunându-și o transparentizare și accesibilizare a întregului circuit al politicilor și procedurilor de acordare a locuințelor sociale. Proiectul va oferi o imagine de ansamblu și o privire comparativă asupra provocărilor și vulnerabilităților întâlnite la nivelul municipiului București, concluzionându-se într-o serie de recomandări și propuneri. Mai mult, proiectul va încerca să aducă cetățenii – potențiali beneficiari ai sistemului de locuințe sociale – mai aproape de acesta, facilitând transparentizarea și accesul la procedurile de acordare.

Proiectul își propune:  1. Evaluarea politicilor locale privind locuințele sociale la nivelul celor 6 sectoare ale municipiului București  2. Transparentizarea procesului de alocare a locuințelor sociale prin dezvoltarea unui instrument pilot la nivelul municipiului București și formarea unei rețele care să permită cetățenilor și tuturor părților interesate un acces facil și interactiv la datele aferente procesului 3. Formularea și promovarea unei serii de recomandări și propuneri privind politicile de locuire la nivelul celor 6 sectoare ale municipiului București 4. Monitorizarea schimbărilor produse și crearea unui mecanism de avertizare pe o perioadă de 6 luni.

Finanțator: Proiectul „Găsește o Casă! Creșterea transparenței și accesibilității procesului de atribuire a locuințelor sociale” este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

EEA Grants_small      fond onf rux    fdsc_LS3E