România activă în dezbaterile europene II

România activă în dezbaterile europene II

Proiectul a avut ca obiectiv stimularea dezbaterii interne şi provocarea mediului politic pentru a fructifica oportunitatea oferită de apartenenţa la spaţiul politic european prin fundamentarea unor poziții de țară pentru România, coerente și bine așezate în harta opțiunilor europene. De asemenea, proiectul a contribuit substanţial la formularea de propuneri de poziții ale României, care pot fi preluate de către decidenţi şi expuse Comisiei Europene, Parlamentului European și Consiliului UE.

Printre Grupurile ţintă: Guvernul României, departamentele de afaceri europene din cadrul ministerelor, comisii parlamentare de specialitate din Parlamentul național, grupul europarlamentarilor români, ambasade, ONG-uri interesate, think-tankuri europene, universități și studenți, mass-media.

În cadrul acestui program, Centrul Român de Politici Europene a publicat patru rapoarte sectoriale şi şase policy-brief-uri.

Finanţator: Proiectul România activă în dezbaterile europene este finanţat de Fundatia Soros România în cadrul Iniţiativei de Politică Externă