Report.md: Mass-media independentă din Republica Moldova – relatări pe teme europene

Perioada de implementare: septembrie 2016 – august 2017

În 2015, cu sprijinul financiar al Ambasadei Olandei la București, CRPE – R. Moldova și Euractiv România au fondat www.report.md – o instituție media online independentă centrată  pe tema Uniunii Europene. Echipa redacțională a platformei a fost formată printr-un concurs inovativ în care au fost publicate articolele jurnaliștilor din Republica Moldova care au trecut prin toate etapele necesare de pregătire profesională, adică formarea, evaluarea și elaborarea conținutului.

Jurnaliștii moldoveni necesită în continuare implementarea inițiativelor de asistență care le-ar permite să informeze cetățenii în mod obiectiv și corect. Luând în considerare acest lucru, CRPE – R. Moldova și Asociația Actori Europeni a lansat proiectul “Report.md – Reflectarea în mass-media independentă din Republica Moldova a sistemului moldovenesc de justiție, a luptei împotriva corupției, precum și a situației din regiunea transnistreanăcu scopul de a facilita reflectarea evoluției sistemului judiciar inclusiv lupta împotriva corupției, precum și situația din regiunea transnistreană în mass media independentă din Republica Moldova.

Activitățile proiectului se adresează jurnaliștilor echipei editoriale ce se ocupă de platforma www.report.md, precum și publicului larg din Republica Moldova, în scopul îmbunătățirii cunoștințelor privind lupta împotriva corupției, independența judiciară, reforma judiciară, acţiunile Federației Ruse, și încălcările drepturilor omului în regiunea Transnistria.

Finanțator: Ambasada Regatului Țărilor de Jos