Program de training și mentorat pentru tineri: CRPE – Moldova caută tineri dornici să implementeze proiecte!

La CRPE – Moldova ne place mult să lucrăm cu tinerii.

De această dată, în cadrul proiectului Supporting Local Superheroes: Giving Voice to Active Young People / Eroii din comunitatea noastră – Sprijinim tinerii activi din comunitățile locale vrem să încurajăm tinerii să fie activi în comunitatea din care fac parte cu ajutorul unui program de training și mentorat facilitat de echipa CRPE și nu numai.

Dacă ai între 14 și 19 ani, ai un mesaj pe care vrei să-l transmiți sau ai o idee de proiect, eveniment sau campanie și abia aștepți să o implementezi sau doar ești interesat(ă) de cum poți face o schimbare în comunitatea ta, te invităm să aplici singur(ă) sau împreună cu prietenii tăi la un program de training și mentorat în cadrul căruia vei avea ocazia să implementezi un mic proiect în comunitatea ta.

Ce oferim?

– 3 zile de training online (2 sesiuni pe zi, 3-4 ore) în care vom vorbi despre activism civic și ce activități pot fi implementate în comunitate, democrație participativă și rolul tinerilor, scrierea proiectelor, planificarea unui eveniment sau a unei campanii de comunicare, etc. în lunile octombrie – noiembrie 2021. Sesiunile se vor desfășura în limbile română și engleză;

– 5 cele mai bune idei propuse vor beneficia de sprijin financiar pentru a fi implementate în cadrul unei perioade de 2 luni;

– Mentorat din partea echipei CRPE România și CRPE Moldova, timp în care vei implementa ideea de proiect împreună cu echipa cu care ai aplicat sau alcătuind o echipă cu alți participanți de la programul de training;

–  Participarea la o campanie de promovare a evenimentelor unde vei avea ocazia să îți prezinți evenimentul și să transmiți un mesaj tinerilor din Republica Moldova.

Cum te poți înscrie?

Încurajăm creativitatea tinerilor și suntem curioși cum ne poți surprinde!
Acceptăm orice formă de artă sau activitate care surprinde, din punctul tău de vedere, ideea de activism civic și implicarea tinerilor în comunitate.

Mai exact, așteptăm eseuri (max 1.5 pagini) în care să ne povestești pe scurt ce înțelegi prin activism civic, ce poți face tu pentru comunitatea ta și să să vii cu o idee de proiect mic sau eveniment pe care ai vrea să îl implementezi.

De asemenea, încurajăm și participarea prin creare de fotografii, picturi, filmări, etc. care surprind ideea de activism civic. În acest caz, te rugăm să însoțești lucrarea și cu un scurt text explicativ despre ce reprezintă imaginea sau filmul, dar și să descrii o problemă cu care se confruntă comunitatea din care faci parte și cum ai putea să contribui la soluționarea ei.

Proiectele se pot referi la domenii precum: social, cultură, ecologie, educație, protecția animalelor, probleme ale tinerilor, democrație și drepturi.

**Eseurile și textele pot fi scrise atât în română cât și în engleză.

Poți aplica individual sau împreună cu colegii/prietenii, formând o echipă care, ulterior, va implementa ideea de proiect.

Așteptăm lucrările la adresa crpemoldova@gmail.com cu subiectul: Eroii din comunitatea noastră.

DDL: 12 septembrie 2021

Pentru mai multe oportunități, accesează pagina de Facebook CRPE: https://www.facebook.com/crperomania