Democrație Europeană în Acțiune

Proiectul „Promotorii pentru democrație europeană” este o inițiativă a Biroului de Legătură a Parlamentului European în România, destinată tinerilor interesați de politicile europene, cu vârste cuprinse între  18-30 de ani, cetățeni UE, membri ai asociațiilor de tineret, asociațiilor studențești sau grupurilor informale care efectuează activități cu și pentru tineri.

În fiecare an, după o selecție riguroasă, 30 dintre candidați devin promotori și sunt invitați să participe la o serie de cursuri, dezbateri, întâlniri în programul „Promotorii pentru democrația europeană”. Ei sunt invitați apoi să organizeze și să se angajeze în activități locale care să promoveze democrația și valorile care unesc cetățenii Uniunii Europene.

Centrul Român pentru Politici Europene este onorat să susțină câteva dintre atelierele în care „promotorii” au ocazia să descopere arhitectura instituțională a UE, modul în care sunt luate deciziile, funcționarea democrației parlamentare, dar și aspecte legate de provocările curente ale Uniunii Europene.

Detalii despre proiect, ediția din 2018 și pașii privind procesul de selecție sunt disponibile aici.