Lideri pentru Justitie MD – Program de Leadership pentru tineri juriști din Republica Moldova

Perioada de implementare: septembrie 2016 – august 2017

Una dintre cele mai mari preocupări cu care Republica Moldova se confruntă în încercarea de a consolida un sistem democratic de guvernare este nevoia imperativă de a elimina corupția și de a asigura un stat de drept funcțional și eficient. În contextul actual, ar trebui acordată o mai mare atenție creării unei noi elite în rândul tinerilor juriști care cred în abilitățile lor de a schimba sistemul și au o viziune cu privire la modul în care această schimbare ar putea avea loc.

Scopul proiectului, care este implementat în parteneriat cu Asociația INK, este de a crea o rețea de tineri experți în domeniul juridic, care au scopul de a aduce o schimbare reală în sistemul judiciar din Moldova și în societate în general și au abilitățile necesare pentru un rol de lider activ.

Proiectul-pilot al acestui program de leadership este o oportunitate de a testa o idee similară deja implementată cu succes în România. Proiectul va cuprinde patru etape:

(1) procesul de selecție (inclusiv comunicare si PR),

(2) două evenimente publice (conferințadedeschidere și absolvire),

(3) cinci sesiuni de formare și

(4) o vizită de studiu în România.

La sfârșitul programului, 20 de tineri juriști din Republica Moldova vor dobândi abilitățile necesare pentru a deveni agenți ai schimbării prin influențarea mediului profesional imediat.

Finanțator: Ambasada Regatului Țărilor de Jos