Jurnalismul în buzunarul tău: Training cu utilizarea tehnicilor multimedia și de investigaţie pentru jurnaliștii din Republica Moldova

Perioada de implementare: 1 mai 2016 – 31 ianuarie 2017

Republica Moldova se luptă cu o presă slăbită și constrânsă, care a permis spațiul public moldovenesc să devină neglijabil împotriva dezinformării și propagandei. Drept urmare, cetățenii moldoveni au o viziune obstrucţionată asupra problemelor care îi vizează la nivel local și o perspectivă extrem de distorsionată în ceea ce privește contextele europene globale și regionale.

Ca răspuns la această situație, CRPE- R. Moldova și Euractiv România au lansat proiectul „Jurnalismul în buzunarul tău: Training cu utilizarea tehnicilor multimedia și de investigaţie pentru jurnaliștii din Republica Moldova„, o continuare a asistenței ţintă începute în 2015. Proiectul își propune să sprijine independența mass-media și libertatea de exprimare în Republica Moldova și să ajute jurnaliștii moldoveni să profite de resursele digitale existente, inovații tehnologice, instrumente multimedia, tehnici de investigație și oportunități de finanțare, în scopul de a deveni reporteri digitali independenţi, precum și să sprijine dezvoltarea în continuare a platformei on-line report.md în calitate de centru pentru jurnalism independent în Republica Moldova.

Donator: The National Endowment for Democracy