Înscrieri workshop: Ce trebuie să (mai) cunoască tinerii din Republica Moldova despre știrile false? Cum ne informăm corect pe timp de pandemie

Pandemia nu dă semne de retragere, iar știrile false continuă să saboteze măsurile de protecție și încrederea în vaccinare. Tinerii rămân în continuare una din ținte, mai ales în condițiile în care s-a dat start imunizării minorilor în Republica Moldova. Amintim că, la o consultare recentă a CRPE – Moldova, 1 din 4 elevi a bifat că vaccinul conține substanțe toxice care nu au fost testate suficient sau care afectează imunitatea pe termen lung, iar 27.9% consideră că vaccinul nu face rău, dar nici nu ajută.

Nu scăpăm prea curând de știrile false, dar ce putem face noi e să învățăm să înotăm printre ele și să culegem informațiile sigure și corecte, mai ales pe teme de sănătate. Iar la CRPE-Moldova asta vrem să te învățăm!

Dacă ești elev/ă în clasele 9-12, ai întâlnit cel puțin o știre falsă în pandemie și îți pasă de știrile pe care le citești tu și familia ta, te invităm la o discuție informală, dar serioasă, despre:
🟡cât de important e sa fim precauți atunci când citim știri
🟡cum identificăm o știre falsă și ce facem cu ea mai departe
🟡știrile false „vedete” din 2021
🟡ce face un fact-checker
🟡cum ne afectează știrile false emoțiile și sănătatea mintală

Când? 11 și 12 decembrie, de la 10.00, pe Zoom

Înscrie-te aici: https://forms.gle/xv1e2ZVUeFcguzu37

Te așteptăm cu informații interesante pe care le poți folosi la școală sau în familie, un certificat de participare și posibilitatea să participi la un concurs de eseuri cu premii.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului „Consolidarea rezilienței în fața dezinformării prin educarea tinerilor în domeniul media și al sănătății publice” implementat cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.