Republica Moldova: libertatea presei și dezvoltarea independentă a conținutului media privind UE

Perioada de implementare: 01.08.2015 – 31.07.2016

Un consorțiu format din experți români în domeniul UE și jurnaliști din Republica Moldova a fost creat cu scopul de a revitaliza peisajul mediatic din Moldova prin noi oportunități de formare și schimb de experiență și prin dezvoltarea unui canal media liber care abordează teme ce țin de Uniunea Europeană. Proiectul inițiativei reflectă ideea că o platformă media centrată pe domeniul UE poate servi drept mediu pentru încurajarea exprimării libere, a jurnalismului de investigație, pentru o raportare corectă și pentru dezbateri publice variate.

Scopul general al proiectul este de a susține libertatea presei și libertatea de exprimare în Republica Moldova prin încurajarea unui jurnalism liber centrat pe UE și pentru facilitarea profesionalizării a 15 jurnaliști moldoveni.

Rezultatul principal al proiectului este construirea unei platforme media online in R. Moldova care dezvoltă subiecte despre instituțiile și proiectele Uniunii Europene. Nu în ultmul rând, proiectul urmărește instruirea jurnaliștilor moldoveni privind instrumentele media actuale.

Finanțator: Ambasada Regatului Țărilor de Jos