EDU CIVIC Colecție de acțiuni și idei civice pentru elevi și profesorii lor

O colecție de 20 de idei și acțiuni civice după un maraton de ateliere civice în școli vine să sprijine, să aducă informație, inspirație și sugestii practice tuturor profesorilor care predau discipline socio-umane la gimnaziu sau liceu.  Lansăm această colecție în proiectul „Școli implicate în comunitate – educație civică pentru elevi prin animație, ateliere și campanii locale” la care Centrul Român de Politici Europene (CRPE) și partenerii de la Asociația Digital Bridge au organizat în ultimul an  ateliere civice cu elevi și profesori din școli din afara marilor orașe în care am explicat ce înseamnă implicarea, cetățenia activă, exercițiul democratic al chestionării autorității, despre cum putem contribui la servicii publice mai  bune și la o comunitate mai responsabilă.

După ateliere civice, elevii, alături de profesori, au fost invitați să pregătească, la rândul lor, acțiuni civice concrete.

De ce este nevoie de (și) mai multă implicare civică. Exemple pentru elevi

Colecția de idei și acțiuni civice pentru elevi și profesorii lor descrie acest proces, ideile care au rezultat, ce acțiuni civice se pot face foarte ușor în comunitățile locale, cu ce rezultate. Astfel, veți regăsi inițiative și idei pregătite la clasă și care sperăm să inspire deopotrivă profesorii și elevi de la gimnaziu și liceu la orele de științe/educație socială sau civică și nu numai.  Acțiuni numai bune de dat mai departe  și de multiplicat în comunitățile voastre.

Atelierele civice descrise în colecție au fost organizate cu ajutorul profesorilor din fiecare școală înscrisă în program. Peste 600 de elevi și 30 de profesori au participat la aceste acțiuni, au venit cu idei și au participat la acțiuni și inițiative civice în comunitate.

Predăm ștafeta.

Raportul il puteți descărca sau consulta aici

Resursele educaționale digitale și materiale explicative sunt disponibile pe site-ul nostru dar și al partenerilor noștri Euracrtiv.ro. Acestea sunt disponibile și pot fi accesate direct și de pe canalul Youtube

Acest raport a fost realizat în proiectul „Școli implicate în comunitate – educație civică pentru elevi prin animație, ateliere și campanii locale” cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.