Chestionar: Cum ai perceput campania de știri false cu privire la pandemia COVID-19 și cât de multe informații cunoști despre procesul de vaccinare?

CRPE – R.Moldova lansează un chestionar pentru a afla cum se raportează tinerii la știrile pe care le consideră false, cum s-au implicat în demontarea acestora în discuțiile cu prietenii sau familia, dar și percepția privind campania de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova. 

Cine poate participa?  

Dacă locuiești în Republica Moldova și ești elev în clasele 9 – 12 sau student, te invităm să completezi un chestionar privind campania de vaccinare împotriva COVID-19 și impactul știrilor false asupra acesteia. 

Deadline: 13 septembrie 2021

Completarea chestionarului nu va dura mai mult de 5 minute, iar toate informațiile oferite vor fi anonimizate și vor fi utilizate doar din punct de vedere statistic.

Rezultatele acestui chestionar vor fi incluse într-un ghid pe care Centrul Român de Politici Europene – Republica Moldova îl va publica în Septembrie-Octombrie 2021.

 

Rezultate studiu CRPE Cum percep elevii, studenții și profesorii din Republica Moldova campania de vaccinare împotriva COVID-19 și impactul știrilor false?

Rezultatele studiului Cum percep elevii, studenții și profesorii din Republica Moldova campania de vaccinare împotriva COVID-19 și impactul știrilor false sunt disponibile aici.  

Activitatea face parte din proiectul Building resilience to COVID-19 disinformation through health and media education among youth [RO: Consolidarea rezilienței în fața dezinformării prin educarea tinerilor în domeniul media și al sănătății publice] implementat de către Reprezentanța din Republica Moldova a Centrului Român de Politici Europene cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.