Bune intenții, coșmar birocratic – Paradoxul burselor acordate studenților moldoveni

CRPE Policy Memo nr. 24, ianuarie 2012

Autor: Claudia Silaghi

 

Centrul Român de Politici Europene (CRPE) a dat publicității raportul ”Bune intenții și coșmar birocratic – Paradoxul burselor acordate de statul român studenților moldoveni”. Raportul trage semnale de alarmă cu privire la proasta gestionare a burselor acordate studenților din Republica Moldova. CRPE nu contestă utilitatea acestor burse sau politica de acordare a lor, ci critică doar modul de implementare.

Sumarul executiv care cuprinde inclusiv o parte din recomandările noastre poate fi descărcat aici.

Comentarii ale CRPE cu privire la cateva reactii stârnite de raport aici.

CRPE a lansat acest raport pe 31 ianuarie în cadrul unei conferințe la care au participat oficiali din România si Republica Moldova, studenții beneficiari ai burselor și lideri ai asociațiilor studenților basarabeni. Mulțumim pe aceasta cale The Romanian American Foundation pentru găzduire.

Fotografiile de la acest eveniment pot fi accesate pe pagina de Facebook a CRPE (Romanian Center for European Policies).

 

Acest raport apare  în  cadrul  proiectului  „Monitorizarea Parteneratului pentru Integrare România – Republica Moldova”  derulat  de Centrul  Roman  de  Politici  Europene (CRPE)  și  finanțat  de  Fundația  Soros  România.