Centrul Român de Politici Europene anunță oficializarea componenței noului Consiliu Director după preluarea unor funcții în Guvernul României de către foștii directori ai organizației: Cristian Ghinea – actual Ministru al Fondurilor Europene, Dragoș Dinu, desemnat secretar de stat în MFE și retragerea lui Ciprian Ciucu, fost președinte și membru al boardului executiv al CRPE, care a decis să se implice în politică.
Cu o echipă de 12 experți, printre care coordonatori de proiecte cu experiență în domeniu și expertiză sectorială, CRPE își va promova programele și proiecte sale în domenii precum reforma justiției și susținerea luptei anticorupție, politică externă – în special vecinătatea Estică și securitate regională -, politici publice ambițioase în administrație și în domeniul social (antreprenoriat, microcreditare), proiecte inovatoare în susținerea dezvoltării rurale și agriculturii moderne, cetățenie activă și altele.
Coordonatoare de proiecte de mai mulți ani în CRPE Bianca Toma, fost jurnalist și corespondent pe afaceri europene și Alexandra Toderiță, economist și coordonatorul proiectelor din domeniul dezvoltării rurale și politicilor sociale devin membre ale Consiliului Director al CRPE. Lor li se adaugă Ruxandra Popescu, licențiată în științe economice, doctorand în diplomație economică. (FOTO de la stânga la dreapta)
Le mulțumim celor trei membri fondatori și foști directori ai CRPE care au făcut ca acest think-tank să fie unul dintre cele mai cunoscute la nivel regional.
CRPE Republica Moldova își va diversifică proiectele în Chișinău și în regiune cu câteva noi direcții strategice din această toamnă.
Informații de background
Centrul Român de Politici Europene (CRPE) este un think-tank înființat în 2009 de un grup de experți care a vrut ca România să joace un rol activ în Uniunea Europeană.
Ei au pornit de la convingerea că integrarea României în UE nu înseamnă finalul procesului de europenizare a țării, ci doar o etapă bifată, un nou început.
Dacă în timpul negocierilor pentru aderarea la UE, România a fost un importator de politici, după integrare, România a construit instrumente necesare pentru a formula politici publice capabile să promoveze interese naționale și europene.
Experții CRPE au apreciat de asemenea că, după aderare, societatea civilă trebuie să fie mai mult decât un critic de ultimă instanță și să contribuie în mod profesionist la dezbateri, să genereze politici publice.
Centrul Român de Politici Europene a dorit și a reușit până acum să facă legătura dintre politicile publice europene și cele naționale, să furnizeze expertiză în domenii-cheie și să pună la aceeași masă actori importanți în dezbaterile publice.