CRPE publică un ghid de activism comunitar destinat societății civile din Republica Moldova

La Chișinău, societatea civilă s-a dezvoltat puternic în ultimii ani, însă rămâne concentrată în special în mediul urban și Chișinău. Ghidul își propune astfel să răspundă unei nevoi din ce în ce mai apăsătoare la nivelul societății din Republica Moldova și, în special, din zonele urbane mici – sprijinirea cetățenilor activi și stimularea implicării acestora în activități de tip watchdog și monitorizare în raport cu APL-urile, urmărind creșterea eficienței și transparenței politicilor și serviciilor publice.

Cu ajutorul ghidului și programelor de formare derulate de CRPE în Republica Moldova, ne propunem să oferim soluții aplicate pentru o implicare mai eficientă și mai vizibilă a ONG-urilor din raioanele Cimișlia, Căușeni și Basarabeasca, dar și să contribuim la responsabilizarea APL-urilor.

Ghidul prezintă informaţii cu privire la funcţionarea şi atribuţiile APL, informații privind rolul ONG-urile şi şi funcţionarea acestora, forme și oportunități de cooperare dintre APL şi societatea civilă, inclusiv bune practici, precum şi instrumente de planificare şi realizare a campaniilor locale de advocacy.

Materialul este destinat membrilor ONG-urilor, activiștilor civici, cetățenilor care vor să se implice în procesul decizional de la nivel local din Republica Moldova, dar și APL-urilor.

Ghidul este disponibil aici. 

Inițiativa „Creşterea capacităţii societăţii civile la nivel local pentru monitorizarea administraţiilor publice locale”  urmărește să îmbunătățească expertiza și capacitatea societății civile locale privind funcționarea și monitorizarea administrațiilor publice raionale/locale și monitorizarea activității lor, precum și promovarea și creșterea vizibilității ONG-urilor locale și a activităților pe care le desfășoară.

Proiectul „Creşterea capacităţii societăţii civile la nivel local pentru monitorizarea administraţiilor publice locale” este implementat de Reprezentanţa din Republica Moldova a Centrului Român de Politici Europene şi este finanţat de Uniunea Europeană şi Fundaţia Konrad Adenauer, în cadrul Programului de granturi „Dezvoltarea societăţii civile la nivel local în Republica Moldova”.