Anunț de selectare a unui trainer/formator în domeniul administrației publice locale și activismului civic

Reprezentanța din Republica Moldova a Centrului Român de Politici Europene implementează proiectul „Creșterea capacității societății civile la nivel local pentru monitorizarea administrațiilor publice locale”. Proiectul presupune sprijinirea activităților de tip watchdog și advocacy ale ONG-urilor; îmbunătățirea expertizei și capacității ONG-urilor de a monitoriza administrațiile  publice  raionale/locale și de a propune politici publice locale sustenabile; promovarea  și  creșterea  vizibilității  ONG-urilor  locale; implicarea și participarea ONG-urilor și a cetățenilor în monitorizarea administrațiilor publice locale.

Proiectul prevede crearea unui consorțiu de organizații din raioanele Basarabeasca, Căușeni și Cimișlia și implementarea unei campanii de monitorizare a APL-urilor cu ajutorul ONG-urilor din consorțiu.

În cadrul acestui proiect, CRPE – R. Moldova este în căutarea unui trainer/formator din România  cu experiență în domeniul administrației publice locale și activismului civic pentru organizarea a trei programe online de training de 1 zi (6 ore) dedicate ONG-urilor, dar și cetățenilor/activiștilor civici din raioanele Basarabeasca, Căușeni și Cimișlia. Organizarea sesiunilor de training va avea loc în colaborare cu un trainer din Republica Moldova.

 Training-ul trebuie să acopere următoarele tematici:

  • prezentarea unor modele de bune practici în materie de funcționare a APL-urilor din România  (bună guvernare, organizare și structură de personal, transparență, acces la informații, bugetare participativă, atragere de fonduri europene, etc).
  • prezentare de bune practici privind colaborarea ONG-APL în România.
  • elaborarea unui plan de monitorizare a APL-urilor și advocacy pentru ONG-urile de la nivel local (cu suportul echipei de proiect și trainerului din Republica Moldova).
  • posibilități de colaborare și schimbului de experiență în domeniul monitorizării APL-urilor între  ONG-urile din Republica Moldova cu cele din România.

De asemenea, trainerul/expertul va contribui la elaborarea metodologiei și fișelor de monitorizare a APL-urilor și la elaborarea raportului final cu rezultatele monitorizării.

Candidații interesați sunt rugați să trimită la adresa crpemoldova@gmail.com următoarele documente până la data de 20 octombrie 2020:

  • Curriculum Vitae de maxim 3 pagini;
  • un scurt concept al programului de training;
  • un scurt concept privind fișa de monitorizare a APL-urilor de către ONG-urile locale;
  • oferta financiară.

Pentru detalii suplimentare vă rugăm să ne scrieți la adresa indicată până la data de 14 Octombrie 2020.

Această activitate face parte din proiectul „Creșterea capacității societății civile la nivel local pentru monitorizarea administrațiilor publice locale” este finanțat de Uniunea Europeană (European Union in the Republic of Moldova) și Fundația Konrad Adenauer (Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova), în cadrul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”.