Protecția datelor cu caracter personal în Georgia și Dialogul pentru liberalizarea vizelor

 

Coperta DP4CRPE Policy Memo 61

Autori: Bogdan Manolea

CRPE a lansat la Tbilisi raportul „Protecția Datelor cu Caracter Personal și Dialogul cu UE pentru Liberalizarea Vizelor”, în prezența reprezentanților Autorității pentru Protecția Datelor din Georgia, Ministerului de Externe, Delegației UE în Georgia, ai societății civile și mass-media. Raportul a fost realizat în contextul proiectului „Sprijinirea procesului de liberalizare a vizelor în Georgia prin acordarea de asistență în domeniul protecției datelor cu caracter personal și anti-discriminării”. Evenimentul s-a bucurat și de prezența Ambasadorului României din Georgia, dl. Dumitru Badea.

Proiectul își propune să răspundă obiectivelor de dezvoltare ale Georgiei în ceea ce privește avansarea procesului de reformă administrativă și legislativă în sensul alinierii cu standardele europene, prin acordarea de asistență instituțiilor publice cu atribuții în domeniile anti-discriminării și protecției datelor cu caracter personal, pe componente importante ale Planului de Acțiune pentru Liberalizarea Vizelor din cadrul Dialogului UE-Georgia.

Georgia este în faza a 2-a a Planului de Acţiuni pentru Liberalizarea Vizelor cu Uniunea Europeană, care vizează implementarea cadrului legal stabilit în cadrul primei etape, iar raportul propune recomandari pentru crearea unui sistem anti-discriminare eficient, atât în ceea ce privește cadrul legislativ, cât și cel instituțional și de politici publice.

Raportul este disponibil în limba engleză aici.

 Proiectul este finanțat din bugetul de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe și implementat în parteneriat cu UNDP BRC.