Sistemul anti-discriminare în Georgia în contextul Planului pentru liberalizarea vizelor

 

Coperta anti-discriminare3CRPE Policy Memo 60

Autori: Istvan Haller, Roxana Albisteanu, Aurora Martin, Tamar Dekanosidze

CRPE a lansat la Tbilisi raportul „Sistemul anti-discriminare in Georgia in contextul Planului pentru Liberalizarea Vizelor”, in prezenta reprezentantilor Biroului Ombudsmanului din Georgia, Ministerului de Externe, Delegatiei UE in Georgia, ai societatii civile si mass-media. Raportul a fost realizat in contextul proiectului „Sprijinirea procesului de liberalizare a vizelor in Georgia prin acordarea de asistenta in domeniul protectiei datelor cu caracter personal si anti-discriminarii”. Evenimentul s-a bucurat si de prezenta Ambasadorului Romaniei din Georgia, dl. Dumitru Badea.

Proiectul isi propune sa raspunda obiectivelor de dezvoltare ale Georgiei in ceea ce privește avansarea procesului de reformă administrativă și legislativă în sensul alinierii cu standardele europene, prin acordarea de asistență instituțiilor publice cu atribuții în domeniile anti-discriminării și protecției datelor cu caracter personal, pe componente importante ale Planului de Acțiune pentru Liberalizarea Vizelor din cadrul Dialogului UE-Georgia.

Georgia este în faza a 2-a a Planului de Acţiuni pentru Liberalizarea Vizelor cu Uniunea Europeană, care vizează implementarea cadrului legal stabilit în cadrul primei etape, iar raportul propune recomandari pentru crearea unui sistem anti-discriminare eficient, atat in ceea ce priveste cadrul legislativ cat si cel institutional si de politici publice.

Raportul este disponibil in limba engleza aici.

 Proiectul este finantat din bugetul de Asistenta Oficiala pentru Dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe si implementat in parteneriat cu UNDP BRC.