Patriotism is supporting your country all the time, and your government when it deserves it.

Mark Twain

Echipa CRPE

Consiliul Director

 

Alexandra TODERIȚĂ – Director

 

13898394_10155398590194815_1867908654_oAlexandra a obtinut în 2010 diploma de Master în Relații Internaționale și Studii Europene în cadrul Institutului European de Înalte Studii Internaționale din Nisa, filiera trilingvă. Anterior, a lucrat ca analist al pieței europene de energie și a activat în organizații neguvernamentale. A obtinut diploma de licență a Facultății de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice București, precum și cea în Comunicare și Relatii Publice, a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Din 2012 coordonează proiectele CRPE în domeniul dezvoltării rurale.

Domenii de expertiză: Antreprenoriat social, Dezvoltare rurală, Cooperare internațională pentru dezvoltare.

 

Bianca TOMA – Director programe

După doi ani de experienţă la Bruxelles, unde a fost corespondent al unuia din cele mai importante ziare centrale, Adevărul, devine policy research fellow al Open Society Institute şi se alătură echipei CRPE. Este absolventă a programului de Masterat în Politici Europene şi Comunicare al IHECS Bruxelles (Belgia), are peste opt ani experienţă în media unde a activat în domeniul justiţiei şi a coordonat mai multe proiecte regionale (print şi TV).

Domenii de expertiză: Justiție și Afaceri Interne, Afaceri externe și politica de vecinătate, Fonduri europene și politici publice.

Ruxandra POPESCU – Director Programe

 

_DSC5268Ruxandra a obținut în 2013 diploma de Master în Economie Internațională şi Afaceri Europene din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Facultatea de Relații Economice Internaționale, iar în prezent este doctorandă în diplomație economică în cadrul Școlii Doctorale de Economie și Afaceri Internaționale.

Domenii de expertiză: Dreptul Uniunii Europene şi aplicabilitatea acestuia, Guvernanță economică europeană, Diplomație economică internațională.

________________________________________________________

Alexandru DAMIAN – Cercetător

_DSC5322Alexandru este licențiat în Științe Politice, Universitatea din București, și a finalizat în 2013 un program de Masterat în Studii Europene în cadrul Universității Libere din Bruxelles. În trecut, a fost stagiar în cadrul Parlamentului European și Institutului European din România.

Printre domeniile sale de interes se numără Politica de Securitate și Apărare Comună a Uniunii Europene, Parteneriatul Estic și politicile de prevenire a conflictelor și gestionare a crizelor.

Alexandru GHIȚĂ – Cercetător

_DSC5383Alexandru este urbanist, consultant independent și cercetător în domeniul planificării spațiale europene. În 2007 a absolvit Facultatea de Urbanism din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, iar în 2011 masterul în planificare urbană și regională al Facultății de Științe Sociale, Departamentul de “Town & Regional Planning” din cadrul Universității din Sheffield, specializându-se în europenizarea politicilor naționale și guvernanța teritorială. Este membru al Regional Studies Association și al Registrului Urbaniștilor din România. În prezent colaborează cu firme de consultanță și ONG-uri din UE care necesită expertiză specifică Europei Centrale și de Est în domeniul planificării spațiale. Este online publisher al blog-ului de specialitate „The European Spatial Planning Perspective”.

Domenii de expertiză: Evoluția guvernanței teritoriale, Concepte și practici în planificarea spațială europeană, Coeziunea și cooperarea teritorială, Dezvoltarea de noi concepte spațiale.

Maria BALEA – Asistent cercetare

maria_sitesiteMaria a terminat în 2015 un program de masterat în Studii Europene în cadrul Universității din București, cu o bursă de studiu Erasmus la Universitatea Viadrina din Germania. În trecut, a fost stagiară la Ministerul Educației Nationale, prin programul InternshipGov, și în cadrul Camerei Deputaților, la Comisia pentru Învățământ și Biroul de Studii Parlamentare. În prezent, Maria este doctorandă în  Studii Europene la Universitatea București.

Printre domeniile sale de interes se numără educația, dezvoltarea rurală și antreprenoriatul social.

 

Cătălina MEIROȘU – Asistent cercetare

Cata_siteCătălina este absolventă a Facultății de Științe Politice, specializarea Studii de Securitate, Universitatea din București și a programului de Master Diplomație în Economia Internațională în cadrul Facultății de Relații Economice Internaționale, Academia de Studii Economice București. În 2014 a beneficiat de bursă Erasmus la Universitatea „La Sapienza”, Roma, Italia. Pe durata studiilor a fost implicată în diferite proiecte în domeniul afacerilor europene, cât și în cadrul unor programe naționale și internaționale dedicate studenților.

Printre domeniile sale de interes se numără Diplomația Economică Internațională, Guvernanța Europeană, Gestionarea conflictelor la nivel internațional.

 

Adina LICA – Cercetător

FullSizeRenderAdina este licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, Facultatea de Istorie, în cadrul Universității din București. Pe durata studiilor de licenţă, a fost stagiar în cadrul Institutului European din România și a coordonat numeroase proiecte în domeniul tineretului. A fost trainee în cadrul Parlamentului European, iar în prezent urmează un program de masterat în Științe Politice în cadrul Universității Libere din Bruxelles. Printre domeniile sale de interes se află Europenizarea, Guvernarea Europeană și Politicile Sociale.