Patriotism is supporting your country all the time, and your government when it deserves it.

Mark Twain

Echipa CRPE

Alexandra ToderitaAlexandra TODERIȚĂ – Coordonator proiecte, Expert Dezvoltare Rurala

Alexandra a obtinut în 2010 diploma de Master în Relații Internaționale și Studii Europene în cadrul Institutului European de Înalte Studii Internaționale din Nisa, filiera trilingvă. Anterior, a lucrat ca analist al pieței europene de energie și a activat în organizații neguvernamentale. A obtinut diploma de licență a Facultății de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice București, precum și cea în Comunicare și Relatii Publice, a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Din 2012 coordoneaza proiectele CRPE in domeniul dezvoltarii rurale.

Domenii de interes:

Antreprenoriat social

Dezvoltare rurala 

Cooperare internațională pentru dezvoltare

________________________________________________________________

  • Bianca TOMA – Coordonator proiecte, expert Afaceri Europene
  • După doi ani de experienţă la Bruxelles, unde a fost corespondent al unuia din cele mai importante ziare centrale, Adevărul, devine policy research fellow al Open Society Institute şi se alătură echipei CRPE. Este absolventă a programului de Masterat în Politici Europene şi Comunicare al IHECS Bruxelles (Belgia), are peste opt ani experienţă în media unde a activat în domeniul justiţiei şi a coordonat mai multe proiecte regionale (print şi TV).

Domenii de expertiză

Justiție și Afaceri Interne

Afaceri externe și politica de vecinătate

Fonduri europene și politici publice

________________________________________________________________

Inga_Savin-237x300 Inga SAVIN – Expert afiliat CRPE – R.  Moldova

Inga a obţinut în 2009 diploma de Master în Administraţie Publică de la Universitatea Roskilde din  Danemarca. Anterior a  abţinut şi diploma de licenţă  în Drept de la Universitatea Al. Ioan Cuza Iaşi şi în  Studii Europene de la Universitatea Roskilde, Danemarca. A activat  în cartierul general al  Organizaţiei  Naţiunilor Unite pentru Implementarea proiectelor, oficiul central al Europei de Est şi Orientului Mijlociu,  cu sediul în Copenhaga. În prezent oferă consultanţă în domeniul elaborării de politici şi planificare strategică pentru Guvernul Republicii Moldova.

Domenii de expertiză:

Politici publice/politici educaţionale /dezvoltare regională/eficienţă energetică

Soluționarea conflictelor

Politica externă a UE

________________________________________________________________

Ludmila Gamurari

Ludmila GAMURARI – Coordonator CRPE R. Moldova

Ludmila a obținut în 2014 diploma de Master în Diplomație și Securitate la Școala Națională de Științe Politice și Administrative (SNSPA) din București. În prezent urmează doctoratul în asistență pentru dezvoltare la Școala Doctorală de Științe Politice din cadrul Universității din București. Are trei ani de experiență în gestionarea și implementarea de proiecte în domeniul integrării europene a Republicii Moldova. Din 2012 activeaza ca și coordonator de programe în cadrul Reprezentanței Centrului Român de Politici Europene în Republica Moldova.

Domenii de interes:

Politici și instituții europene

Procesul de democratizare și europenizare în Republica Moldova

Asistență oficială pentru dezvoltare

Relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și România

 ________________________________________________________________

Ruxandra POPESCU - Cercetător

DSCN0173Ruxandra a obținut în 2013 diploma de Master în Economie Internaționala şi Afaceri Europene din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Facultatea de Relații Economice Internaționale, iar în prezent urmează un al doilea program de licență în cadrul Universității Bucureşti, Facultatea de Drept.  In trecut a efectuat un stagiu de practică în cadrul Institutului European din România, Biroul de Studii şi Analize căt şi în cadrul Centrului de Studii de Drept European. Este membru al Asociației Române de Drept şi Afaceri Europene şi Director Reşea Membri în cadrul aceleiaşi organizații.

Printre domeniile sale de interes se numără dreptul Uniunii Europene şi aplicabilitatea acestuia, guvernanța economică europeană, diplomație economică internațională şi relațiile internaționale.

__________________________________________________________

Alexandru DAMIAN - Cercetător

DSCN0178Alexandru este licențiat în Științe Politice, Universitatea din București, și a finalizat în 2013 un program de Masterat în Studii Europene în cadrul Universității Libere din Bruxelles. În trecut, a fost stagiar în cadrul Parlamentului European și Institutului European din România.

Printre domeniile sale de interes se numără Politica de Securitate și Apărare Comună a Uniunii Europene, Parteneriatul Estic și politicile de prevenire a conflictelor și gestionare a crizelor.

__________________________________________________________

Raluca DINU – Cercetător

IMG_0679 (1)Raluca Dinu a absolvit Facultatea de Istorie, specializarea Relații Internaționale și Studii Europene. Pe durata studiilor de licenţă, a fost implicată în coordonarea a numeroase proiecte naționale și internaționale în domeniul tineretului. Printre ariile sale de interes se află Politica Europeană de Vecinătate, Politica Externă şi de Securitate Comună şi drepturile omului. În prezent, este studentă la masterat în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.